رسالت جهانی پیامبران و برهان رسالت

این کتاب یکی از آثار و تألیفات آیت الله جعفر سبحانی تبریزی است. نگارنده مقدار زیادی از اوقات خود را برای تحریر عقاید اسلامی به روش خاصی صرف نموده و به فضل الهی موفقیت هایی در این راه به دست آورده است و در این مدت توانسته است مباحث مربوط به توحید و صفات خدا و رسالت جهانی پیامبران (نبوت عامه) و رسالت خاص پیامبر اسلام (نبوت خاصه) را به طرز مفید و سودمندی که موافق با ذوق و پایه معلومات دانشجویان باشد به رشته تحریر در آورد.

زندگینامه (آیت الله جعفر سبحانی تبریزی)
حضرت آیت الله جعفر سبحانی تبریزی در 28 شوال المکرم 1347 هـ.ق (20 فروردین 1308 ش) در تبریز در خانواده علم و تقوا و فضیلت دیده به جهان گشود. آیت الله حاج شیخ جعفر سبحانی پس از فراغت از تحصیلات ابتدایی در مکتب خانه مرحوم میرزا محمود فاضل به فراگیری متون ادب پارسی پرداخت و کتاب های گلستان و بوستان و تاریخ معجم و نصاب الصبیان و ابواب الجنان و... را فرا گرفت. در 14 سالگی رهسپار مدرسه علمیه طالبیه تبریز گردید. از اساتید ایشان می توان به آیت الله روح الله خمینی و حاج شیخ حسن نحوی و میرزا محمدعلی مدرس خیابانی صاحب ریحانة الادب و استاد علامه طباطبایی و... اشاره کرد. ایشان یکی از مدرسان دارالتبلیغ اسلامی قم به شمار می روند که در زمینه تاریخ ملل و کلام اسلامی تحقیق می کنند و همچنین وی موسس مرکز مطالعات کلام اسلامی (موسسه آموزشی و پژوهشی امام صادق (ع)) در قم (1359) است و یکی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم است که در علم کلام سرآمد حوزه است. ایشان پس از درگذشت آیت الله شیخ جواد تبریزی و با استظهار به درخواست گروهی از مردم آذربایجان به صحنه مرجعیت وارد شد. از دیگر فعالیت های علمی و فرهنگی ایشان می توان به: تأسیس و نگارش دانشنامه کلام اسلامی، تأسیس مجله و مرکز تخصصی کلام اسلامی، تألیف کتب درسی دانشگاهی و حوزوی و عضویت در هیأت امنای دایرة المعارف اسلامی و.... اشاره کرد و از جمله آثار ایشان، الکتب الکلامیه و معجم المتکلمین، موسوعه طبقات الفقها، معجم التراث و الموسوعه الرجالیه، فروغ ابدیت، سیمای فرزانگان، آئین وهابیت و...

ساختاربندی کتاب:
دو کتاب رسالت جهانی پیامبران و برهان رسالت در یک مجلد به چاپ رسیده است که ساختار هر یک به شرح زیر می باشد:
- رسالت جهانی پیامبران
بخش اول: لزوم بعثت پیامبران
 فصل اول: شبهات منکران بعثت
 فصل دوم: دلایل چهارگانه لزوم بعثت
بخش دوم: طرق شناسایی پیامبران:
 1- اعجاز
 2- تصریح نبی پیشین پیامبر بعدی
 3- گردآوری قرائن و شواهد
بخش سوم: وحی: نقد و بررسی نظریات چهارگانه در تفسیر وحی
بخش چهارم: صفات و مشخصات پیامبران:
 1- عصمت یا مصونیت از گناه
 2- مصونیت از خطا و اشتباه
 3- اطلاعات وسیع و علم و دانش سرشار
 4- پیراستگی از عیوب و نقایص
- برهان رسالت:
در این کتاب پژوهشی فشرده درباره قرآن که قرن ها و عصرها است انجام گرفته و از زاویه های گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است و هر یک از بررسی ها مزد پژوهشگر را به حقانیت ادعای آورنده آن رهبری می نماید.
معجزه چیست؟
1- اعجاز قرآن از نظر فصاحت و بلاغت
2- اعجاز قرآن از نظر هماهنگی در اسلوب
3- اعجاز قرآن از نظر هماهنگی در مضمون
4- اعجاز قرآن از دیدگاه تاریخ
5- اعجاز قرآن از دیدگاه قانون گذاری
6- اعجاز قرآن از نظر خبرهای غیبی
7- اعجاز قرآن از نظر دانش های روز
8- اعجاز قرآن از دیدگاه معارف اسلامی
این کتاب در سال 1374 توسط انتشارات مکتب اسلام در قم به چاپ رسیده و منتشر گردیده است.

ویژگی کتاب:
لازم به ذکر است که در تجزیه و تحلیل مسائل این کتاب از مکتب خاصی پیروی نشده و از طرح بحث های موسمی خودداری شده و فقط به ذکر دلایل روشن پرداخته و از دلایل مهم در اثبات و تحلیل مسائل، استفاده از کتاب و سنت بوده است.


منابع :

  1. جعفر سبحانی تبریزی- رسالت جهانی پیامبران و برهان رسالت

https://tahoor.com/_me/Article/PrintView/113433