وظیفه مسلمانان در اجرای احکام اسلامی

فارسی 2029 نمایش |

روش است که در این روزگار، مسلمانان آن اندازه توان ندارند که احکام اسلامی را در همه گیتی جاری سازند. اکنون باید دید که در این وضعیت، آیا می توان همان سخنی را گفت که پیامبر گرامی (ص) در آغاز بعثت، با کافران در میان نهاد. آن سخن، این بود: «لکم دینکم ولی دین؛ شما بر دین خود باشید و من بر دین خود خواهم بود.»
در پاسخ باید گفت که تفاوت روزگار ما با عصر بعثت آن است که اکنون همه احکام الهی تبیین شده اند و در دسترس بشر قرار دارند. مشکل امروز ما این است که توان کافی برای اجرای احکام نداریم. خود پیامبر آنگاه که احکام اسلامی را دریافت کرد، به دیگران این پیام را نداد که هر کس بر دین خود بماند، بلکه از نبرد با کفار تا رفع فتنه سخن گفت. البته با عنایت به ناتوانی ما در وضعیت موجود، نمی توان گفت که باید به نبرد برای اجرای احکام اسلامی و ریشه کن سازی کفر بپردازیم. اما در همین حال، نباید گمان کرد که هرکس باید بر دین خود باقی بماند. به این ترتیب، امروز همه جهان جاری سازیم. این از شرایط تحصیلی است نه حصولی. گردانندگان خود بپردازیم. برای رسیدن به این هدف باید کوشید و رنج کشید. طریقه ای که باید برای وصول به این هدف طی کرد، انجام وظیفه امر به معروف و نهی از منکر است. این همان شیوه ای است که قرآن کریم فرا روی ما نهاده است: «الذین ان مکناهنم فی الارض اقاموا الصلوه و اتوا الزکوه و امروا بالعمعروف و نهوا عن المنکر؛ کسانی که اگر در زمین توانمندشان سازیم، نماز را بر پا می دارند، زکات می پردازند، و وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را انجام می دهند.»
نتیجه آنکه اسلام گرچه به همه اعضای خانواده جهانی احترام می گذارد، اما پیروان خویش را موظف ساخته است که این خانواده را به حق و صلاح فرا بخوانند و همه توان خود را به کار گیرند تا خانواده جهانی به اسلام گراید.

منـابـع

عبد الله جوادی آملی- فلسفه حقوق بشر- صفحه 155-156

کلیــد واژه هــا

0 نظر ارسال چاپ پرسش در مورد این مطلب افزودن به علاقه مندی ها

0 نظر ارسال چاپ پرسش در مورد این مطلب افزودن به علاقه مندی ها