مؤمن و درود و سلام بر پیامبر خدا و تسلیم در برابر او
فارسی 12067 نمایش |در قرآن در سوره احزاب آیه 56 آمده است: «إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا؛ خدا و فرشتگانش بر پیامبر درود می فرستند، ای کسانی که ایمان آورده اید بر او درود فرستید و سلام گویید و کاملا تسلیم فرمان او باشید».
پیام آیه
1- تمام دستورات الهی که خطاب به مؤمنان صادر شده است در جهت خیر و سعادت و هدایت آنهاست هر چند فلسفه و حکمت آنها را کاملا درک نکنند اما چون از سوی خداوندی حکیم و مهربان صادر شده است عمل به آنها جز خیر و صلاح و رشد رهاوردی ندارد.
2- درود و سلام فرشتگان بر پیامبر کاری است که ذات اقدس خداوند و فرشتگان در آن پیشقدم هستند و انسان های مؤمن نیز بدان دعوت شده و مأموریت یافته اند.
3- سلام و درود بر پیامبر در واقع پذیرش شخصیت آسمانی او و اهداف مقدس و متعالی اوست. انسان مؤمن با سلام و درود بر پیامبر که با سخن معروف صلوات (اللهم صل علی محمد و آل محمد) محقق می شود یک دور عقائد خویش را بازگو می کند. اعتقاد به خدا، اعتقاد به پیامبر و اعتقاد به اصل امامت و اعتقاد به معاد. و با این صلوات زمینه پایبندی و عمل به لوازم و تعهدات ایمان در انسان باایمان بهتر و بیشتر فراهم می شود.
4- درود بر پیامبر باید زمینه تسلیم در برابر او و اطاعت و فرمانبرداری از دستورات او را ایجاد کند به همین جهت صلوات بر پیامبر و آل پیامبر از راهکارهای مؤثر برای دستیابی انسان مؤمن به اهداف بلند ایمان است.
جمع بندی پیام ها
انسان باایمان اگر در پی سعادت راستین و هدایت حقیقی است باید الفبای تسلیم و اطاعت کامل را بیشتر تمرین کند و آشنا ساختن زبان و دل و جان به نغمه جان فزا و آسمانی صلوات بر محمد و آل محمد بهترین تمرین برای رسیدن به خواسته ای است که در نظر دارد.
منـابـع
سید محمدحسین طباطبائی- تفسیر المیزان
شیخ حویزی- تفسیر نور الثقلین
شیخ صدوق- امالی
شیخ صدوق- معانی الاخبار
شیخ کلینی- اصول کافی
راغب اصفهانی- مفردات
کلیــد واژه هــا
0 نظر اشتراک گذاری ارسال چاپ پرسش در مورد این مطلب افزودن به علاقه مندی ها