کتاب حکمت عبادات

English فارسی 4668 نمایش |

کتاب ارزشمند حکمت عبادات که از ناحیه مؤلف حکیم آن، حضرت آیة الله عبدالله جوادی آملی به حکمت عبادات نام گرفته و متضمن ده بخش است که هر یک از آنها به نوع خاصی از عبادت پرداخته و اسرار و حکم آن را بیان می کند. بخش اعظم این کتاب، در ماه مبارک رمضان در حضورت مخاطبان خاصی توسط استاد ایراد شده که هر یک از جلسات آن به صورت یک درس تلقی شده است که توسط حجة الاسلام حسین رضوانی تنظیم شده است. مقدمه کتاب توسط استاد جوادی آملی نوشته شده است.

معرفی اجمالی نویسنده:
آیة الله عبدالله جوادی آملی در سال 1312 هـ.ش در شهر آمل به دنیا آمد. پدر و جد ایشان از مبلغین اسلام و ارادتمندان به آستان ولایت بوده اند. آیة الله جوادی آملی پس از به پایان رساندن دوره ابتدایی در سال 1325 وارد حوزه علمیه آمل شد و تا سال 1329 در آن شهر به تحصیل علم پرداخت و پس از آن عازم حوزه علمیه مشهد شد، ولی چون طلاب آنجا نسبت به علمای بزرگ مشهد تکریمی نداشتند، آنجا را ترک گفته و وارد حوزه علمیه تهران شد. ایشان با ورود به مدرسه مروی به خواندن رسائل و مکاسب اشتغال یافتند و پس از آن به فراگیری کفایة الاصول و علوم عقلی و نقلی پرداختند و پس از 5 سال عازم حوزه علمیه قم شدند و تاکنون در آنجا حضور داشتند. یکی از خدمات فرهنگی ایشان تأسیس مؤسسه تحقیقاتی و نشر اسراء در سال 1372 است. ایشان در مجلس خبرگان قانون اساسی و مجلس خبرگان رهبری در دوره های اول و دوم عضویت داشتند و همچنین یکی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بوده اند و هم اکنون امامت نماز جمعه شهر مقدس قم را بر عهده دارند. از اساتید و دوستان ایشان می توان به آیة الله عزیزالله طبرسی، میرزا مهدی محی الدین الهی قمشه ای، آیة الله بروجردی، امام خمینی (ره) و علامه سید محمدحسین طباطبایی و ... اشاره کرد. ایشان آثار و تألیفات بسیاری دارند از جمله: تسنیم، تفسیر قرآن کریم، تفسیر موضوعی قرآن کریم، رحیق مختوم، اسرارالصلوة، صهبای حج، ولایت فقیه و...

ساختاربندی کتاب:
این کتاب شامل یک مقدمه با عنوان حکمت عبادت و ثمره آن است و شامل 10 بخش به شرح زیر:
1- بخش اول: عبادات و حکمت آن
2- بخش دوم: نیت و حکمت آن
3- بخش سوم: طهارت و حکمت آن
4- بخش چهارم: نماز و حکمت آن
5- بخش پنجم: روزه و حکمت آن
6- بخش ششم: اعتکاف و حکمت آن
7- بخش هفتم: تلاوت قرآن و حکمت آن
8- بخش هشتم: دعا و حکمت آن
9- بخش نهم: تولی و تبری و حکمت آن
10- بخش دهم: ذکر و حکمت آن؛ که این بخش شامل 10 فصل است: 1. ذکر و عقل نظری و عملی 2. حیات بخشی ذکر 3. مراتب ذکر و درجات ذاکر 4. مراتب یاد خدا 5. آثار ذکر خدا 6. بهترین ذاکر و مذکور 7. مصادیق ذکر 8. راه صاحب نام شدن 9. شفا بودن ذکر خدا 10. عمومیت ذکر.

در انتهای کتاب فهرست آیات و روایات، اشعار، منابع و فهرست تفضیلی آورده شده است و این کتاب در سال 1367 به چاپ رسیده و توسط حجة الاسلام حسین شفیعی تنظیم و ویرایش گردیده و در سال 1383 توسط مرکز نشر اسراء در قم منتشر شده است.

منـابـع

عبدالله جوادی آملی- حکمت عبادت

نرم افزار اسراء (زندگینامه جوادی آملی)

کلیــد واژه هــا

0 نظر ارسال چاپ پرسش در مورد این مطلب افزودن به علاقه مندی ها

0 نظر ارسال چاپ پرسش در مورد این مطلب افزودن به علاقه مندی ها