جستجو

روح سوره قمر

خداوند در آیه 16 و 17 سوره قمر می فرماید: «فکیف کان عذابی و نذر؛ پس (بنگر) چگونه بود عذاب و هشدارهای من؟» روح این سوره این است که انذاری و عذابی، انذاری است، اگر نپذیرید پشت سرش عذاب است. دو جمله است که در این سوره چند بار تکرار شده. یکی همین است: «فکیف کان عذابی و نذر» چگونه بود عذاب من و انذارهای من؟ یعنی این عذاب و انذار با یکدیگر است و یکی هم این آیه: «و لقد یسرنا القرآن للذکر فهل من مدکر؛ و همانا قرآن را برای پندآموزی آسان کردیم، پس آیا پندگیرنده ای هست؟»
در این سوره که لحن آن خشونت بار است یک مرتبه این جمله به صورت موعظه گفته می شود، یعنی آهنگ نرم می شود، دو مرتبه خشن می شود. یک آیه است که چهار بار تکرار شده است.
«فکیف کان عذابی و نذر» رابطه عذاب و انذار را چگونه دیدی؟ آیا چنین اصلی نیست که اگر انذار الهی، تبشیر الهی، دعوت الهی، اتمام حجت الهی بیاید و بعد نادیده گرفته و کفران بشود عذاب هست؟ چگونه دیدید؟

منابع

  • مرتضی مطهری- آشنایی با قرآن جلد 5- صفحه 225

کلید واژه ها

قرآن عذاب الهی هدایت تبلیغ دستورات الهی سوره قمر

مطالب مرتبط

ارائه بینات، کتاب و میزان از سوی انبیاء یادآوری سرگذشت تبهکاران نتیجه کفران نعمت هدایت نتیجه هدایت و ضلالت برای انسان در قرآن سؤال از مقتسمین چهار سنت الهی برای پیشگیری از گسترش فساد در قرآن تأکید اسلام بر امر به معروف و نهی از منکر با توجه به آیات قرآن

اطلاعات بیشتر

ابزار ها