جستجو

طلحه

طلحه ابن عبیدالله از بستگان و یاران نزدیک پیامبر اکرم (ص) بود. قبل از بعثت پیامبر، از معدود کسانی بود که توانایی خواندن و نوشتن داشتند و از اولین کسانی بود که به پیامبر ایمان آوردند. در بسیاری از غزوات شرکت کرد. در جنگ احد نیز هنگامی که ورق برگشت و کفار به مسلمین حمله کردند، طلحه فداکاری و شجاعت بسیاری به خرج داد و از جمله  کسانی بود که فرار نکردند و به دفاع از پیامبر (ص) پرداختند. در جنگ تبوک و حجةالوداع نیز همراه پیامبر بود. او عضو شورای شش نفره بود که عمر ابن خطاب برای تعیین خلیفه پس از خود ترتیب داده بود. در این شورا به همراه زبیر به امام علی رأی داد؛ ولی سرانجام عثمان به خلافت برگزیده شد.
در اواخر خلافت عثمان، بسیاری از صحابه پیامبر و جمع کثیری از مردم از کارهای عثمان ناراضی بودند. طلحه نیز به همراه عایشه جزو این دسته بود و دشمنی سرسختانه ای با او پیدا کرد. پس از قتل عثمان، طلحه و زبیر از اولین کسانی بودند که با امیرالمؤمنین علی بیعت کردند؛ ولی پس از مدتی از امام خواستند حکومت قسمتی از سرزمین های اسلامی را به آنها بسپارد؛ اما چون امام درخواست آنها را رد کرد، به عایشه و بنی امیه و مخالفان امیرالمؤمنین (ع) در مکه پیوستند؛ مقدمات جنگ جمل را فراهم نمودند و به سوی بصره رهسپار شدند. طلحه در جنگ جمل کشته شد. قاتل او مروان ابن حکم، داماد عثمان بود. مروان با وجود این که خودش جزو سپاه طلحه بود، به انتقام خون عثمان به طور ناشناس طلحه را هدف تیر قرار داد و او را به قتل رساند.

منابع

  • دانشنامه رشد

کلید واژه ها

تاریخ اسلام طلحه جنگ پیامبر اکرم

مطالب مرتبط

پذیرش اسلام یا آمادگی برای نبرد جنگ و صلح و روش پیامبر اکرم و امیرالمؤمنین گزارشی از جنگ های پیامبر اکرم گزارشی از جنگ بنی النضیر اعلام تعداد دشمن در خواب به پیامبر اکرم آمادگی مسلمین برای جنگ با رومیان و خطبه پیامبر اکرم بازگشت سردار پیروز اسلام به مدینه

اطلاعات بیشتر

ابزار ها