جستجو

کتاب نزاهت قرآن از تحریف

استاد حکیم و مفسر قرآن، حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی در این اثر وزین از منظرهای مختلف، هم بر نفوذناپذیری و تحریف ناشدنی بودن قرآن سخن راسخ و قلم استوار راندند و هم در مقام جواب شبهات و پاسخ از سوالات برآمده، از باب «رجوما للشیاطین»، شبهات باطله آنان را دفع کردند. این اثر از مجموعه آثار بیانی و قلمی ای است که استاد قبل از تدریس و تدوین تفسیر ترتیبی تسنیم، بدان همت گمارده و دو دهه قبل در جمع طلاب و اساتید حوزه علمیه قم آن را تدریس فرموده اند.

معرفی اجمالی نویسنده:
آیت الله عبدالله جوادی آملی در سال 1312 ه. ش در شهر آمل به دنیا آمد. پدر و جد ایشان از مبلغین اسلام و ارادتمندان به آستان ولایت بوده اند. آیت الله جوادی آملی پس از به پایان رساندن دوره ابتدایی در سال 1325 وارد حوزه علمیه آمل شدند و تا سال 1329 در آن شهر به تحصیل علم پرداخت و پس از آن عازم حوزه علمیه مشهد شد، ولی چون طلاب آنجا نسبت به علمای بزرگ مشهد تکریمی نداشتند، آنجا را ترک گفته و وارد حوزه علمیه تهران شد. ایشان با ورود به مدرسه مروی به خواندن رسائل و مکاسب اشتغال یافتند و پس از آن به فراگیری کفایة الاصول و علوم عقلی و نقلی پرداختند و پس از 5 سال عازم حوزه علمیه قم شدند و تاکنون در آنجا حضور داشتند. یکی از خدمات فرهنگی ایشان تأسیس مؤسسه تحقیقاتی و نشر اسراء در سال 1372 است. ایشان در مجلس خبرگان قانون اساسی و مجلس خبرگان رهبری در دوره های اول و دوم عضویت داشتند و همچنین یکی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بوده اند و هم اکنون امامت نماز جمعه شهر مقدس قم را بر عهده دارند.
از اساتید و دوستان ایشان می توان به آیت الله عزیزالله طبرسی، میرزامهدی محی الدین الهی قشمه ای، آیت الله بروجردی، امام خمینی (ره) و علامه سید محمدحسین طباطبایی و... اشاره کرد. ایشان آثار و تألیفات بسیاری دارند از جمله: تسنیم، تفسیر قرآن کریم، تفسیر موضوعی قرآن کریم، رحیق مختوم، اسرارالصلوة، صهبای حج، ولایت فقیه و...

ساختار بندی کتاب:
این اثر پایدار و ماندگار در چهار فصل به شرح زیر تنظیم شده است:
1- فصل اول که کلیات است و به مفاهیم و مباحث کلی پرداخته است.
2- فصل دوم: ادله عقلی و نقلی، اعم از قرآن و سنت مورد بررسی قرار گرفته، نظرات اساتید و شخصیت های عالم اسلام در طی قرون گذشته مورد بررسی و احیانا نقد قرار داده است.
3- فصل سوم: در این فصل به شواهد تاریخی و اهتمام ائمه (ع) به نزاهت قرآن از تخریب پرداخته شده است.
4- فصل چهارم: که فصل پایانی کتاب است، بررسی و نقد شبهات مدعیان تحریف را موضوع خود قرار داده است.
در انتهای کتاب، فهرست آیات، روایات، اشعار و کتب و اعلام، منابع آورده شده است. این کتاب در سال 1383 توسط مرکز نشر اسراء در قم به چاپ رسیده و منتشر شده است و همچنین آقای علی نصیری محقق این اثر بوده اند.

منابع

  • عبدالله جوادی آملی- نزاهت قرآن از تحریف
  • نرم افزار اسراء- زندگینامه استاد عبدالله جوادی آملی

کلید واژه ها

کتاب نزاهت قرآن از تحریف عبدالله جوادی آملی قرآن تحریف کتب اسلامی کتاب شناسی علوم قرآنی

مطالب مرتبط

کتاب ولایت در قرآن کتاب سرچشمه اندیشه کتاب علی بن موسی الرضا (ع) و القرآن الحکیم کتاب مقدمات فهم قرآن کتاب شناخت شناسی در قرآن کتاب خاتمیت از نظر قرآن و حدیث و عقل کتاب رسالت قرآن

اطلاعات بیشتر

ابزار ها