کتاب عرفان عمره

English فارسی 2824 نمایش |

این کتاب یکی از آثار و تألیفات حضرت آیة الله عبدالله جوادی آملی است. این کتاب که مخاطب اصلی آن عمره گزاران هستند، برگرفته از کتاب جرعه ای از صهبای حج و با لحاظ اصلاحات و اضافات صورت گرفته در آن و گاه اضافه نکاتی بدیع از حضرت استاد جوادی آملی درباره حج و عمره است و همچون اصل خویش، مجموعه ای کامل است که از آغاز تا انجام سفر را در برمی گیرد.

زندگینامه (حضرت آیة الله عبدالله جوادی آملی)
آیة الله عبدالله جوادی آملی در سال 1312 هـ.ش در شهر آمل به دنیا آمد. پدر و جد ایشان از مبلغین اسلام و ارادتمندان به آستان ولایت بوده اند. آیة الله جوادی آملی پس از به پایان رساندن دوره ابتدایی در سال 1325 وارد حوزه علمیه آمل شد و تا سال 1329 در آن شهر به تحصیل علم پرداخت و پس از آن عازم حوزه علمیه مشهد شد، ولی چون طلاب آنجا نسبت به علمای بزرگ مشهد تکریمی نداشتند، آنجا را ترک گفته و وارد حوزه علمیه تهران شد. ایشان با ورود به مدرسه مروی به خواندن رسائل و مکاسب اشتغال یافتند و پس از آن به فراگیری کفایة الاصول و علوم عقلی و نقلی پرداختند و پس از 5 سال عازم حوزه علمیه قم شدند و تاکنون در آنجا حضور داشتند. یکی از خدمات فرهنگی ایشان تأسیس مؤسسه تحقیقاتی و نشر اسراء در سال 1372 است. ایشان در مجلس خبرگان قانون اساسی و مجلس خبرگان رهبری در دوره های اول و دوم عضویت داشتند و همچنین یکی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بوده اند و هم اکنون امامت نماز جمعه شهر مقدس قم را بر عهده دارند. از اساتید و دوستان ایشان می توان به آیة الله عزیزالله طبرسی، میرزامهدی محی الدین الهی قمشه ای، آیة الله بروجردی، امام خمینی (ره) و علامه سید محمدحسین طباطبایی و... اشاره کرد. ایشان آثار و تألیفات بسیاری دارند از جمله: تسنیم، تفسیر قرآن کریم، تفسیر موضوعی قرآن کریم، رحیق مختوم، اسرارالصلوة، صهبای حج، ولایت فقیه و...

ساختار بندی کتاب:
این کتاب شامل 3 بخش و 17 فصل به شرح زیر است:
1- بخش یکم: جایگاه و فضیلت عمره
فصل اول: تجسم توحید
فصل دوم: شمه ای از فضایل عمره
2- بخش دوم: اسرار مناسک و اماکن عمره
فصل اول: سر عمره و ثمرات آن
فصل دوم: احرام در میقات
فصل سوم: وجوب احرام برای ورود به حرم الهی
فصل چهارم: ادب ورود به مسجدالحرام
فصل پنجم: طواف کعبه
فصل ششم: استلام حجر الاسود
فصل هفتم: نماز طواف در مقام ابراهیم
فصل هشتم: تبرک به آب زمزم
فصل نهم: سعی بین صفا و مروه
فصل دهم: تقصیر
فصل یازدهم: پایان عمره
3- بخش سوم: متمم عمره
فصل اول: عمره تام
فصل دوم: ارتباط عقلی و عاطفی با اهل بیت (ع)
فصل سوم: ادب حضور
فصل چهارم: ضیافت پیامبر (ص)
در انتهای کتاب، فهرست آیات، روایات، اشعار و اعلام و کتب و منابع آورده شده است. این کتاب در سال 1384 توسط مرکز نشر مشعر در تهران به چاپ رسیده و منتشر گردیده است.

منـابـع

عبدالله جوادی آملی- عرفان عمره

کلیــد واژه هــا

0 نظر ارسال چاپ پرسش در مورد این مطلب افزودن به علاقه مندی ها

0 نظر ارسال چاپ پرسش در مورد این مطلب افزودن به علاقه مندی ها