جستجو

فرهنگ از دیدگاه مراجع آلمانی

دودن در تعریف فرهنگ می نویسد:
*مجموع مظاهر زندگی فکری و هنری
*شکل زندگی ظریف
*پرورش باکتری ها و موجودات زنده بر روی زمینه مواد غذایی
*کاشتن و رسیدگی کردن زمین زراعتی
*گروه جدید پرورش داده شده از زندگی حیوانی یا گیاهی
در ماخذ دیگر چنین آمده است: مجموعه مظاهر زندگی یک ملت.
الف. مجموعه فعالیت انسانی برای رفع حوایج اصلی خود و جامعه اش مانند غذا، لباس، خانه، بهداشت، و حفظ طبیعت.
ب. تدارک امکاناتی که برای مجموعه فعالیت انسانی اعم از علوم، صنایع، راه سازی، تشکیلات اداری و غیره لازم است.
ج. سعی در ظرافت و اصالت دادن و فرم بخشیدن شخصیت انسانی و محدود ساختن و تغییر دادن انگیزه ها و نیازهای دانی (پست)، به نیازهای عالی (تصعید)، با ظهور انسان در روی زمین بوده همزمان با او فرهنگ شروع شده است.
اولین نکته با اهمیت که در تعریف اخیر ملاحظه می شود این است که در این نوع مراجع پس از شمردن عالی ترین حقایق ارزشی به عنوان معنای فرهنگ مانند سعی در ظرافت و اصالت داد و فرم بخشیدن به شخصیت انسانی و محدود ساختن و تغییر دادن انگیزه ها و نیازهای دانی (پست)، به نیازهای عالی (تصعید)، می گوید: شروع فرهنگ با ظهور انسان در روی زمین بوده است. یعنی حقایق مزبور که به عنوان معنی یا معانی فرهنگ گفته شد، ثابت و پایدار است و این ثبات با توجه به ماهیت انسان آن چنان که استعدادهای او نشان می دهد و آن چنان که ارزش های به فعلیت رسیده او ارائه می نماید نیازی به آن ندارد که با انتقال کلمه فرهنگ به معانی پست و آلوده امروزی تغییر پذیر باشد.

منابع

  • محمدتقی جعفری- فرهنگ پیرو فرهنگ پیشرو- صفحه 34-33

کلید واژه ها

جامعه شناسی نظریه فرهنگ انسان

مطالب مرتبط

نظریات مختلف درباره زندگی اجتماعی حرکت درونی جامعه در نظر مارکس بررسی عوامل فرهنگ گرایی بشر بررسی فرهنگ پیرو بررسی هماهنگی در فرهنگ ها دوری انسانها و جوامع از اخلاقیات و فرهنگ معنوی عناصر فرهنگ هند

اطلاعات بیشتر

ابزار ها