رابطه بین دنیا و آخرت
English 3424 Views | قرآن هرگز میان آخرت و دنیا تناقض قائل نمی شود. آیا بین دنیا و آخرت تضاد و تناقض هست یا نیست؟ من یک مثلی برایتان عرض می کنم شما ببینید اسمش تضاد است یا تضاد نیست. خود ما مثلی داریم که می گوییم "چونکه صد آمد نود هم پیش ماست". مولوی مثل دیگری ذکر می کند، مثال می زند به قطار شتر، می گوید شما یک وقت هست که طالب و خریدار یک قطار شتر هستید و یک وقت هست که طالب پشم و پشکل شتر هستید. اگر شما طالب پشم و پشکل شتر هستید خوب پشم و پشکل گیرتان می آید ولی دیگر قطار شتر به تبع گیرتان نمی آید، اما اگر کسی برود و قطار شتر را بخرد پشم و پشکل هم گیرش می آید می گوید:
آخرت قطار اشتردان عمو *** در تبع دنیاش همچون پشک و مو
شما آخرت را بخواهید نه اینکه آخرت را بخواهید تا دنیا را به شما ندهند دنیا هم هست، اما اگر دنیا را بخواهید دیگر آخرت نیست. اگر قطار شتر می خواهی پشم و پشکل هم فراوان است، اما اگر فقط پشم و پشکل می خواهی دیگر قطار شتر گیرت نمی آید، قطار شتر مال دیگران است.
رابطه دنیا و آخرت
با وجود تفاوتهایی که بین نظام این جهان و نظام آن جهان است، ارتباط این دو جهان در چیست؟ شک نیست که بین دنیا و آخرت، ارتباط نیز برقرار است، ارتباطی بسیار شدید. ارتباط دنیا و آخرت در این حد است که مانند دو بخش از یک عمر، و دو فصل از یک سال اند، در یک فصل باید کاشت و در فصل دیگر باید درو کرد، بلکه اساسا یکی کشت است و دیگری محصول، یکی هسته است و دیگری میوه آن، بهشت و جهنم آخرت در اینجا پدید می آیند. در حدیث است: «ان الجنة قیعان، و ان غراسها سبحان الله، و الحمد لله، و لا اله الا الله، و الله اکبر، و لا حول و لا قوة الا بالله؛ بهشت فعلا صحرائی خالی است بی کشت و زراعت، همانا اذکار "سبحان الله" و "الحمدلله" و "لااله الاالله" و "الله اکبر" و "لاحول ولاقوة الابالله" درختهایی هستند که در اینجا گفته، و در آنجا کاشته می شوند". در احادیث بسیاری به این ارتباط دنیا و آخرت اشاره شده است.
Sources
مرتضی مطهری- آشنایی با قرآن 4- صفحه 137
مرتضی مطهری- عدل الهی- صفحه 260
Keywords
0 Comments Share Send Print Ask about this article Add to favorites