نسبت دین و دنیا (بررسی و نقد نظریه سکولاریسم)

English English 4365 Views |

این اثر ارزشمند که از تراوشات قلم و بیان حضرت استاد عبدالله جوادی آملی است در جهت الفت حقیقی، صحیح و منطقی بین دین و دنیا و نیز پاسخی به نغمه شوم جدایی و تفرقه است. موضوع این کتاب دنیوی گرایی است.

زندگینامه (آیت الله عبدالله جوادی آملی)
آیت الله عبدالله جوادی آملی در سال 1312 هـ.ش در شهر آمل به دنیا آمد. پدر و جد ایشان از مبلغین اسلام و ارادتمندان به آستان ولایت بوده اند. آیت الله جوادی آملی پس از به پایان رساندن دوره ابتدایی در سال 1325 وارد حوزه علمیه آمل شد و تا سال 1329 در آن شهر به تحصیل علم پرداخت و پس از آن عازم حوزه علمیه مشهد شد ولی چون طلاب آنجا نسبت به علمای بزرگ مشهد تکریمی نداشتند، آنجا را ترک گفته و وارد حوزه علمیه تهران شد. ایشان با ورود به مدرسه مروی به خواندن رسائل و مکاسب اشتغال یافتند و پس از آن به فراگیری کفایة الاصول و علوم عقلی و نقلی پرداختند و پس از 5 سال عازم حوزه علمیه قم شدند و تاکنون در آنجا حضور داشتند. یکی از خدمات فرهنگی ایشان تأسیس موسسه تحقیقاتی و نشر اسراء در سال 1372 است. ایشان در مجلس خبرگان قانون اساسی و مجلس خبرگان رهبری در دوره های اول و دوم عضویت داشتند و همچنین یکی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بوده اند و هم اکنون امامت نماز جمعه شهر مقدس قم را بر عهده دارند. از اساتید و دوستان ایشان می توان به آیت الله عزیرالله طبرسی، میرزا مهدی محی الدین الهی قشمه ای، آیت الله بروجردی، امام خمینی (ره) و علامه سید محمد حسین طباطبایی و... اشاره کرد. ایشان آثار و تألیفات بسیاری دارند از جمله: تسنیم، تفسیر قرآن کریم، تفسیر موضوعی قرآن کریم، رحیق مختوم، اسرار الصلوة، صهبای حج، ولایت فقیه و...

ساختاربندی کتاب:
این کتاب در 5 فصل تدوین گشته که به ترتیب عبارت است از: کلمات- زمینه های پیدایش- رد دلایل- دلایل رد سکولاریسم و نگرش های تطبیقی بین نوع دیدگاه های اسلام و سکولاریسم.
فصل اول: مفهوم سکولاریسم، حکومت دینی
فصل دوم: الف) علم گرایی ب) عقل گرایی ج) انسان محوری
فصل سوم: آرای گروه های سکولار، نقد آرا، دلایل سکولاریسم، شبهه تقابل احکام دینی و مصلحت مردم، پاسخ شبهه
فصل چهارم: 1. مالکیت مطلق الهی 2. مدنیت فطری 3. ربوبیت فراگیر 4. پیوستگی دنیا و آخرت 5. رجوع به نقل
فصل پنجم: محور یکم: عقلانیت، محور دوم: اقتصاد
در انتهای کتاب فهرست تفضیلی آیات، روایات، اشعار، اعلام، کتب و منابع آمده است.
این کتاب در سال 1381 توسط مرکز نشر اسراء در قم منتشر شده است و همچنین توسط علیرضا روغنی موفق تنظیم و توسط آقای سعید بندعلی ویرایش شده است.

Sources

عبدالله جوادی آملی- نسبت دین و دنیا (بررسی و نقد نظریه سکولاریسم)

نرم‌افزار اسراء (زندگینامه استاد)

Keywords


0 Comments Send Print Ask about this article Add to favorites