مؤمن و تسلیم صددرصد در برابر خدا و پیامبر

English 5477 Views |

در قرآن در سوره احزاب آیه 36 آمده است: «وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَن يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ وَمَن يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُّبِينًا؛ هیچ مرد و زن باایمانی حق ندارد هنگامی که خدا و پیامبرش امری را لازم بدانند اختیاری در برابر فرمان خدا داشته باشد و هر کس نافرمانی خدا و رسولش را کند به گمراهی آشکاری گرفتار شده است».

پیام آیه
1- حقیقت ایمان تسلیم در برابر خدا و رسول خدا و حکم و فرمان آنهاست و تمام تلاش مؤمن نیز برای دستیابی به این حقیقت و بهره مندی از آثار و برکات آن است.
2- کسی که در برابر حکم و خواسته پیامبر از خودش نظر و خواسته ای داشته باشد هر چه اظهار نظر نکند به همان اندازه از نعمت تسلیم که روح ایمان است محروم است. هر چه تسلیم انسان مؤمن بیشتر باشد پایه ایمانش محکمتر و برکات و آثارش در زندگی فراوان تر است.
3- هدایت تنها در سایه تسلیم و سرسپردن به پیشگاه خدا و پیامبر دست یافتنی است و هدایت صددرصد به دست می آید.
4- به هر اندازه که تسلیم در زندگی مؤمن کم رنگ و بی فروغ شود به همان اندازه زمینه های گمراهی و انحراف و بیراهه رفتن در زندگی او خودنمائی می کند.

جمع بندی پیام ها
مؤمن چون ایمان به علم و حیات و قدرت و خیر و حکمت و رأفت بی نهایت دارد، باید برای بهره مند از این بی کران ها تسلیم باشد و مطمئن باشد که خدای مهربان هستی بخش و فرستادگان دلسوز او برای هدایت و سعادت وی آنچه را لازم باشند ارزانی اش می کنند تنها شرط دل دادن و سرسپردن تمام عیار و صددرصد.

Sources

سید محمدحسین طباطبائی- تفسیر المیزان

شیخ حویزی- تفسیر نور الثقلین

شیخ صدوق- امالی

شیخ صدوق- معانی الاخبار

شیخ کلینی- اصول کافی

راغب اصفهانی- مفردات

Keywords


0 Comments Send Print Ask about this article Add to favorites

For more information