بررسی کتاب ابوهریره سید شرف الدین

English 7748 Views |

این کتاب، در شرح حال و شناساندن ابوهریره (م-57 یا 58 هـ.ق) است، و نشان داد مقدار اعتبار احادیث او، و گام جدیدی است در شرح حال نویسی، به صورتی جامع و تحلیلی.... در این کتاب، زندگانی ابوهریره و عصر او و محیط و علایق او، و احادیثی که نقل کرده است، همه مورد بحث و رسیدگی قرار گرفته است. این کتاب گام نوینی است در فهم و نقل احادیث نبوی. پس از انتشار آن عالم مصری، شیخ ابوریه، نیز کتاب کم مانند خویش «شیخ المضیره» را، در همین باره نوشت. و چقدر ما مسلمانان امروز نیازمند مردانی هستیم که حق را آشکارا بگویند، و از تعصبات دوری گزینند، مانند سید شرف الدین عاملی، و شیخ ابوریة مصری».
از مراجعه به این کتاب بخوبی آشکار می گردد که شرف الدین در مورد احادیث و اسناد اهل سنت نیز تبحر بسیار دارد. و این اطلاع و تبحر برای عالمان و فاضلان شیعه لازم و سودمند است.
علمای اسلام در همه عصرها نسبت به احادیث نبوی اهتمام ورزیدند. احادیث درست را از نادرست جدا ساختند. راویان موثق را از غیر باز شناختند. این کار را هم شیعه انجام داد و هم اهل سنت. البته شیعه احادیث ائمه طاهرین را نیز، در کنار احادیث نبوی قبول کرد، زیرا احادیث ائمه نیز از احادیث جدشان بود، چنانکه خود ائمه، دنباله وجودی پیامبر بودند. اطلاعات حدیثی و رجالی شرف الدین منحصر به احادیث و رجال شیعه نبود. او از احادیث و راویان اهل سنت نیز اطلاعات وسیع داشت، چنانکه این امر، از همه کتابهای او آشکار است. و مشایخ اجازه حدیثی او از اهل سنت نیز بسیارند، که آنان را در کتاب «ثبت الاثبات» ذکر کرده است.

Sources

محمدرضا حکیمی- شرف الدین- صفحه 143-144

Keywords


0 Comments Send Print Ask about this article Add to favorites